Voorlichting

Hoe ga je om met een partner/ familielid/ vriend(in) met een dissociatieve stoornis? Wat houdt dissociatie nu precies in? Hoe kan ik mijn cliënt het best begeleiden? Welke behandeling is aan te raden?

Dissociatieve stoornissen komen naar schatting in zo'n 0,5 - 5 procent van de bevolking voor. Zowel in de klinische praktijk als in iemands persoonlijk leven duurt het vaak relatief lang voordat duidelijk wordt wat er aan de hand is. Kennis over - en ervaring met - de verschillende dissociatieve stoornissen is vaak beperkt.

Caleidoscoop heeft daarom een voorlichtingsprogramma voor verschillende doelgroepen: hulpverleners, artsen en begeleiders (zowel in opleiding als in de praktijk), naasten, lotgenoten en anderszins geïnteresseerden. Het is belangrijk dat zowel professioneel als persoonlijk betrokkenen beter op de hoogte zijn van wat deze diagnoses betekenen. Meer kennis zorgt voor meer begrip en een betere behandeling. Voorlichting kan ook online plaatsvinden.

Heeft u interesse in een voorlichting, een gastles of wilt u meer informatie? Vul dan hieronder het aanmeldformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 033-8200208 (keuze-optie 3: “voorlichting”).

Helaas zijn wij tijdelijk (zomer 2021) niet in staat om voorlichtingen te bieden in verband met onderbezetting. We verwachten in de herfst weer ruimte te hebben. U kunt ons altijd mailen of bellen voor meer informatie.

Vul hier je e-mailadres in.