Voorlichting

Hoe ga je om met een partner/ familielid/ vriend(in) met een dissociatieve stoornis? Wat houdt dissociatie nu precies in? Hoe kan ik mijn cliënt het best begeleiden? Welke behandeling is aan te raden?

Dissociatieve stoornissen komen naar schatting in zo'n 0,1 tot 2 procent van de bevolking voor. Zowel in de klinische praktijk als in iemands persoonlijk leven duurt het vaak relatief lang voordat duidelijk wordt wat er aan de hand is. Kennis over - en ervaring met - de verschillende dissociatieve stoornissen is vaak beperkt.

Caleidoscoop biedt daarom een voorlichtingsprogramma voor verschillende doelgroepen: hulpverleners, artsen en begeleiders (zowel in opleiding als in de praktijk), naasten, lotgenoten en anderszins geïnteresseerden. Het is belangrijk dat zowel professioneel als persoonlijk betrokkenen beter op de hoogte zijn van wat deze diagnoses betekenen. Meer kennis zorgt voor meer begrip en een betere behandeling. Voorlichting kan ook online plaatsvinden.

 

 

Heeft u interesse in een voorlichting, een gastles of wilt u meer informatie? We horen graag van u!

Via onderstaand formulier kunt u een aanvraag doen voor een voorlichting of gastles. Vervolgens wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen door iemand van het voorlichtingsteam. Een tijdige aanvraag is behulpzaam bij het afstemmen van de datum.

Wilt u liever direct een mailtje sturen? Dat kan ook: voorlichting@caleidoscoop.nl.

Kosten voorlichting

Caleidoscoop draait op vrijwilligers en is afhankelijk van subsidie en donaties om haar werk te kunnen doen. Caleidoscoop wil zich graag blijven ontwikkelen en zich kunnen inzetten voor mensen en organisaties die zich te maken hebben met dissociatieve stoornissen. We zijn daarom heel blij met een donatie (bedrag naar eigen inzicht) als u bij ons een voorlichting aanvraagt en ons werk wilt steunen, maar dit is niet verplicht. Er zijn geen verdere kosten verbonden aan de voorlichting.

 

 

Contactgegevens
Meer over de voorlichting