Veelgestelde vragen

Het forum van Caleidoscoop biedt lotgenoten de mogelijkheid om laagdrempelig en relatief anoniem met elkaar in contact te komen. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn om aan het forum deel te nemen.

Wel vragen we je de huisregels daar te lezen en een kort voorstelberichtje te schrijven op het forum. Wanneer je je registreert en lid wordt op het forum, ga je akkoord met de huisregels. Na je voorstelbericht krijg je toegang tot de rest van het forum.

Lukt het niet met aanmelden of heb je vragen? Mail dan naar naar het beheerteam van het forum.

Momenteel zijn er regiogroepen (maandelijkse bijeenkomsten) voor lotgenoten in Ede, Amersfoort, Leeuwarden en Groningen.

We zouden graag op meer locaties groepen starten, maar kunnen dit alleen met behulp van leden realiseren. Voorwaarde voor het starten van een nieuwe groep is namelijk dat er voldoende belangstelling is en dat één of twee vrijwilligers die bijeenkomsten willen organiseren. Voor deze vrijwilligers is ondersteuning vanuit de vereniging beschikbaar, zowel bij het opzetten van de groep als de voortzetting daarvan.

Ook als er op dit moment geen groep in oprichting is in jouw buurt, is het zinvol om je belangstelling voor deelname aan ons kenbaar te maken. Als meer mensen in jouw regio behoefte hebben aan een lotgenotengroep, kunnen we concrete plannen maken.

Ja, dat kan. Neem contact met ons op, zodat we kunnen overleggen. Het is fijn als je vertelt wat de reden van je contact is, zodat we kunnen inschatten met wie je het best een afspraak kunt maken.

Omdat Caleidoscoop geen eigen kantoor heeft, hebben we geen vast bezoekadres. Het is dus helaas niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen.

Ja, dat kan zeker. Leuk dat je je voor de vereniging in wilt zetten! We zoeken samen met jou naar werkzaamheden die aansluiten bij jouw mogelijkheden en wensen. Er zijn zowel eenmalige als structurele taken, en we zorgen er natuurlijk voor dat je ingewerkt wordt en bij ons terecht kunt voor hulp.

Voor vergaderingen is het tevens mogelijk om deel te nemen via Skype.

Wat vervelend! Als je ons een mailtje stuurt inclusief je adresgegevens, lossen we het zo snel mogelijk op.

Zijn er wijzigingen in je contactgegevens en/ of het bankrekeningnummer waarvoor de automatische incasso t.b.v. je lidmaatschap is afgegeven?

De ledenadministratie is te bereiken via administratie@caleidoscoop.nl. Bellen mag ook. Op werkdagen van 9 tot 17 uur: 033-8200208

Ja, dat is geen probleem. Neem contact met ons op.

Overigens wordt onze post, waaronder de Caleidokrant, altijd 'anoniem' verzonden - dat wil zeggen: de vereniging staat niet vermeld op de enveloppe en we werken met gesloten enveloppes zonder kijkvenster.

Ja, dat kan. Caleidoscoop moedigt onderzoek naar dissociatieve stoornissen aan en ijvert voor goede behandeling in de ggz.

We kunnen jouw oproep bijvoorbeeld plaatsen in ons ledenblad en op de website. Graag horen we van je.

Ideeën, suggesties en opmerkingen zijn van harte welkom. Bekijk de contactpagina voor alle mogelijkheden om ons te bereiken.

Als je lid bent van de vereniging, krijg je ook altijd een uitnodiging voor de Algemene ledenvergadering (ALV), waar we ook jouw bijdrage graag tegemoet zien.