Veel gestelde vragen

Het lotgenotenforum biedt de mogelijkheid aan lotgenoten om relatief anoniem met elkaar in contact te komen.

  1. Klik op ‘forum‘
  2. Rechtsboven in de hoek, onder de zoekbalk, zie je de tekst ‘Log in‘. Klik daar op.
  3. Een venstertje opent. Klik op ‘Nieuw account aanmaken‘.
  4. Volg de instructies: kies een gebruikersnaam en vul een werkend e-mailadres is.
  5. Open je mailbox: je hebt nu een mailtje met een link waar je op moet klikken om je account te activeren.
  6. Je account is nu succesvol geactiveerd. Je moet je nu voorstellen om toegang te krijgen tot de rest van het forum. Lees daarover meer bij de welkomstpagina’s op het forum. Je vindt daar tevens meer informatie over de werking.

Lukt het niet met aanmelden of heb je vragen? mail dan naar caleidoscoop@caleidoscoop.nl

Zijn of komen er bijeenkomsten bij mij in de regio?

Momenteel zijn er bijeenkomsten voor lotgenoten in Den Haag, Amersfoort, Eindhoven en Groningen. Wij starten graag met meer groepen, de voorwaarde daarvoor is dat er voldoende belangstelling is en 1 of 2 vrijwilligers die de bijeenkomsten willen organiseren. Voor deze vrijwilligers is ondersteuning vanuit de vereniging beschikbaar.

Wil je deelnemen aan zo’n groep, of lijkt het je leuk zo’n groep te organiseren of heb je daar vragen over? Laat het ons weten! Bij de vacatures vind je tevens een uitgebreider beschrijving van wat je doet als je bijeenkomsten in jouw regio gaat organiseren.

Kan ik langskomen voor een persoonlijk gesprek?

Zeker weten! Laat het even weten, dan maken we een afspraak. Het is fijn als je alvast kan vertellen wat de reden van je contact is, zodat we kunnen inschatten met wie je het best een afspraak kunt maken.

Caleidoscoop heeft geen eigen, permanent toegankelijk kantoor, maar huurt ruimte voor onder meer vergaderingen en bijeenkomsten. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen.

Ik wil graag iets doen voor de vereniging, maar reizen lukt me niet zo goed. Kan ik vanuit huis iets doen?

Jazeker! We zoeken in overleg met jou naar een mogelijkheid, die aansluit bij jouw kwaliteiten. Je kan via de mail laten weten wat je zou willen en kunnen doen, of eens kijken bij de vacatures.

Ik zoek deelnemers voor mijn onderzoek naar (een) dissociatieve stoornis(sen). Kan ik daarvoor ook bij vereniging Caleidoscoop terecht?

Ja, dat kan. Caleidoscoop moedigt onderzoek naar dissociatieve stoornissen aan en wil dat er goede, toegankelijke zorg beschikbaar is.

Ik wil wel lid worden van Caleidoscoop, maar geen post ontvangen op mijn huisadres. Kan dat?

Ja, dat kunnen we voor je regelen: neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Ik wil lid worden, maar 25 euro per jaar is voor mij (te) veel geld. Wat nu?

Sommige zorgverzekeringen vergoeden (een deel van) de contributie. Je leest daar meer over op de pagina ‘lid worden’. Ook kan je contact opnemen met de gemeente waar je woont; sommige gemeenten vergoeden lidmaatschap van een patiëntenvereniging vanuit de bijzondere bijstand.

Als dit voor jou niet van toepassing is, neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Ik heb een idee of suggestie. Waar kan ik dit laten weten?

Ideeën, suggesties en opmerkingen zijn van harte welkom. Bekijk de contactpagina voor alle mogelijkheden om ons te bereiken.

Als je lid bent van de vereniging, kan je je ook aanmelden op de website: je krijgt dan toegang tot het ledenplatform. Daar kan je meedenken en -praten over de activiteiten van Caleidoscoop.