Online themabijeenkomst: "The wisdom of trauma" (film en gesprek)

vrijdag, 23 september, 2022 - 19:00 t/m 21:30
35 dagen tot aan het evenement

Online themabijeenkomst “The wisdom of trauma”

Vrijdag 23 september 2022 om 19.00 uur – 21.30 uur via Zoom

“Trauma is not what happens to you. Trauma is what happens inside you, as a result of what happens to you."

— Gabor Maté

"Trauma is de onzichtbare kracht die ons leven vormgeeft. Het beïnvloedt de manier waarop we leven, de manier waarop we liefhebben en de manier waarop we betekenis aan de wereld geven. Het is de kern van onze diepste wonden. Dr. Maté geeft een nieuw perspectief: een trauma-geïnformeerde samenleving waarin ouders, leerkrachten, artsen, beleidsmakers en juristen zich niet richten op het ‘fixen’ van gedrag, diagnosticeren, onderdrukken van symptomen en (ver)oordelen, maar in plaats daar van zoeken naar de oorzaken van dat gedrag en die ziekten, en de gewonde ziel te leren begrijpen."

Graag bieden we je de mogelijkheid om de film ‘The Wisdom of trauma’ te kijken tijdens de online themabijeenkomst ‘The wisdom of trauma’ op vrijdag 23 september. Voor wie wil, is er na afloop de mogelijkheid om na te praten.

Meer informatie: www.thewisdomoftrauma.com. Er is ook een gratis e-book beschikbaar bij de film.

19.00 – 20.40 uur: Film ‘The wisdom of trauma’, inclusief 10 minuten pauze rond 19:45 uur

De film is in het Engels, maar er is Nederlandse ondertiteling. Je kunt anoniem deelnemen – gedurende de film zal het beeld en geluid van alle deelnemers uitgeschakeld zijn. We pauzeren ongeveer halverwege. Je kunt niet zelf de film pauzeren, maar uiteraard wel op elk gewenst moment even weglopen van je computer of telefoon. Het is altijd mogelijk om de bijeenkomst te verlaten en eventueel terug te keren via de uitnodigingslink die je van ons krijgt. We hopen dat je voor jezelf en je grenzen zorgt.

20.50 – 21:30 uur: Nagesprek

Voor wie wil, is er na de film de mogelijkheid om na te praten – dit is uiteraard niet verplicht, en je hoeft niet van te voren te laten weten of beslissen of je (ook) wilt deelnemen aan het nagesprek.

We vinden het fijn als we elkaar tijdens het nagesprek kunnen zien en horen, maar begrijpen het ook als je dat (te) spannend vindt of liever niet doet. Je kunt zelf kiezen wat op dat moment voor je past. Via de chat is het ook mogelijk om schriftelijk te reageren; dat kan ook al tijdens de film.

Meld je aan voor 16 september

Ja, ik wil er bij zijn!

Voor leden van Caleidoscoop is deelname gratis, voor andere geïnteresseerden kost deelname €7,50.
Wil je verenigingslid worden en kosteloos deelnemen? Ook dat kan via bovenstaand formulier!

Op woensdag 21 september krijg je per mail de Zoom-link toegestuurd.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een berichtje naar mail@caleidoscoop.nl.