Webinar over nieuwe zorgstandaard Psychotrauma- en stressorgerelateerde stoornissen

Webinar over nieuwe zorgstandaard Psychotrauma- en stressorgerelateerde stoornissen

>> Update 3 mei 2021: het webinar is terug te kijken via https://lvvp.info/nieuwsbrief/terugkijktip-webinar-psychotrauma/

Om kennis te maken met deze nieuwe standaard organiseert Akwa GGZ een gratis interactief webinar. Onderwerpen als diagnostiek, samen beslissen, medicatie, herstel en nazorg worden besproken door ervaringsdeskundige Monique Timmermans en klinisch psycholoog Sjef Berendsen (Psy-Trec). Patrick Nederkoorn, presentator en cabaretier, leidt het gesprek. Tijdens het webinar kunnen kijkers ook vragen stellen.

Sjef Berendsen, betrokken bij de ontwikkeling van de standaard: “De zorgstandaard laat therapeuten zien welke wegen zij in kunnen slaan bij de diagnostiek en behandeling van PTSS en hoe zij de best mogelijke zorg kunnen verlenen. Het vraagt vervolgens daadkracht en koersvastheid om deze wegen conform de in de zorgstandaard voorgeschreven stappen, best practices en dosering ook echt te bewandelen.”
 

Meld je aan voor het webinar
dinsdag 6 april 19.00 - 20.30 uur

Het webinar is voor iedereen vrij te volgen. Meld je hier aan voor het webinar.
Nadat je je hebt aangemeld ontvang je per e-mail een bevestiging.
 

Monique Timmermans licht vanuit haar ervaring de verschillende onderwerpen toe en vertelt over de succesvolle intensieve kortdurende behandeling die zij heeft gevolgd, waarin onder andere exposure, EMDR en sport gecombineerd werden. Sjef Berendsen zal vanuit zijn rol als professional reageren en toelichting geven op de zorgstandaard.

Over Monique Timmermans
Het jongste kind van Monique is helaas te vroeg geboren en direct na de geboorte overleden. Na deze ontijdige geboorte en een opeenstapeling van gebeurtenissen daarna, veranderde haar leven. Ze raakte steeds meer ontregeld en belandde in de psychiatrie. “Dit was voor mij een wereld waarin het heel lang duurde voordat ik wist welke weg ik kon bewandelen om terug bij mezelf te komen." Ze noemt zichzelf Prakkiserend Psychofilosoof en is auteur van gedichten- en gedachtenbundels. Lees hier meer over Monique.

Over Sjef Berendsen
Sjef Berendsen is algemeen directeur van PSYTREC, Psychotrauma Expertise Centrum. Daar behandelt hij samen met zijn team mensen met een complexe posttraumatische stressstoornis. Ook heeft hij acute opvang en behandeling verzorgd van mensen die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt. Zo was hij als crisisadviseur/opvanger o.a. betrokken bij de MH17, de Bijlmerramp, de Tsunami, de Turkish Airline crash en de schietpartij in Alphen aan de Rijn. Hij geeft cursussen, lezingen en workshops op het gebied van acute en chronische traumatisering en de diagnostiek en psychotherapie van PTSS.

Over de zorgstandaard
De zorgstandaard Psychotrauma- en stressorgerelateerde stoornissen is samen met patiënten, naasten en professionals onder begeleiding van Akwa GGZ ontwikkeld. De zorgstandaard beschrijft vanuit het perspectief van de patiënt wat goede zorg is bij posttraumatische stressstoornis (PTSS), acute stressstoornis, persisterende complexe rouwstoornis en hechtingsstoornissen.

Bekijk de zorgstandaard op GGZ Standaarden.
Bekijk de patiëntversie van de zorgstandaard op Thuisarts.nl.

Bron: nieuwsbrief AkwaGGZ