Verenigingsnieuws

Pagina's

We hebben weer nieuwe boeken toegevoegd aan onze bibliotheek: 20 stuks maar liefst. Check onderstaande lijst voor een overzicht! Onze bibliotheek groeit gestaag, en we kunnen steeds nieuwe boeken toevoegen dankzij de financiële steun van de Hersenstichting.

Op de nieuwe website van Caleidoscoop zullen ervaringsverhalen een prominente plek krijgen. Wil jij daar aan bijdragen?

We willen graag een breed scala aan ervaringen publiceren, om te delen hoe het kan zijn als jij of je naaste een dissociatieve stoornis heeft. Ervaringsverhalen worden ingedeeld op thema, en we willen je graag vragen om jouw ervaring te delen bezien vanuit één van deze thema’s. Mis je iets of heb je andere ideeën? Ook dat horen we graag.

We zijn er uit: het nieuwe logo van Caleidoscoop is bekend!

Allereerst willen we jullie hartelijk bedanken voor de grote hoeveelheid reacties tijdens de laatste stemming, net als aan iedereen die tijdens de feedback-sessies aanwezig was en die daar meedacht. Het was heel waardevol om al jullie perspectieven te horen. De stemming van bijna 70 mensen was bijzonder genoeg vrijwel gelijk verdeeld, waarbij een klein aantal aangaf geen voorkeur te hebben of een andere mening te hebben. Over de slogan (“Landelijke vereniging voor…”) was wél veel overeenstemming: ruim driekwart vond dit belangrijk om te vermelden. Vooral omdat het duidelijk maakt wie we zijn – er zijn veel meer organisaties die Caleidoscoop heten.

Vandaag hebben alle verenigingsleden een mailtje gekregen met daarin de mogelijkheid om te stemmen op het definitieve logo van Caleidoscoop. Daarnaast nodigen we alle leden graag uit voor de online presentatie van de websiteschetsen die MEO heeft gemaakt, zodat we kunnen horen wat jullie vinden. Op basis daarvan wordt de nieuwe website verder ontwikkeld.

Beste leden,

vanaf 2023 zullen we het moment waarop we het lidmaatschapsgeld incasseren, vervroegen. Dit werd eerder vaak rond mei/ juni gedaan, maar we verschuiven dit naar 1 februari. We hebben hiervoor gekozen omdat er regelmatig verwarring was over de opzegtermijn in combinatie met de incassodatum. We willen het graag wat duidelijker maken om misverstanden te voorkomen.

In dit nieuwsbericht vind je het statement van Caleidoscoop met betrekking tot het afwijzen van het Integraal Zorgakkoord (IZA). Daarnaast tref je in de bijlage onder meer het besluit van MIND, vertegenwoordiger van patiëntenorganisaties, aan. Er is momenteel veel debat over het IZA.

Onze bibliotheek is gegroeid! Er zijn deze maand 17 nieuwe boeken toegevoegd, zowel persoonlijke ervaringen als informatieve boeken. Interesse? Check de lijst! We zullen maandelijks nieuwe boeken toevoegen.

Caleidoscoop biedt haar leden de mogelijkheid om boeken over dissociatieve stoornissen of verwante onderwerpen te lenen. Dit is kosteloos: je betaalt alleen een borg voor de periode dat je een boek leent.

Gedurende augustus zijn we, in verband met de zomervakantie, beperkt bereikbaar. Verenigingsleden kunnen in augustus nog de zomereditie van de Caleidokrant in hun brievenbus of inbox verwachten. In de nieuwsbrief en hieronder vind je tevens een paar zomertips!

Dit houdt onze beperkte bereikbaarheid concreet in:

De kennisagenda dissociatieve stoornissen is geüpdatet. Je leest 'm hier.

Wat is een kennisagenda?

Pagina's