Update project "DIS is me" | Thema 1 - 'What's DIS?"

Update project "DIS is me" | Thema 1 - 'What's DIS?"

'De essentie van trauma is dat het overweldigend, ongelooflijk en ondraaglijk is. Zolang je geheimen bewaart en informatie onderdrukt, leef je in feite op voet van oorlog met jezelf.' (Van der Kolk in: Traumasporen, 2017)

Een ervaringsdeskundige schreef: “'Ik heb DIS….' Deze zin uitspreken is heel spannend. Als ik dat toch doe, moet ik iets erkennen wat een enorme worsteling is. Hoe geef je woorden aan iets wat zo woordeloos voelt? Leven met DIS betekent voor mij: stijf staan van stress. Steeds mijn best doen om vol te houden. Voortdurend knokken om mijn evenwicht te bewaren. Onderuitgaan en telkens weer opkrabbelen.

Ik leef met zoveel gescheiden werkelijkheden, zoveel verschillende innerlijke meningen en belangen. Mijn alarmsysteem staat voortdurend aan, ik voel me chronisch onveilig in mijn eigen lichaam, dat protesteert onder de voortdurende spanning. Het zou fijn zijn als er meer herkenning komt, want herkennen helpt om te erkennen. En erkenning geeft bestaansrecht.”

Hoe is het om een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) te hebben, en wat helpt om ermee om te gaan? En kunnen mensen het aan je zien? Vanaf nu vind je op de website de verzamelde ervaringen van een heleboel mensen met DIS, van naasten, anonieme quotes, blogs, en meer.

Neem een kijkje op www.dis-is-me.nl/over-dis/thema-s/thema-1

Heb jij of heeft een naaste van jou DIS?

Deel je eigen ervaringen anoniem via 'DIS is me', inputronde 3 over thema 5 en 6 staat nu open, volg deze link: www.dis-is-me.nl/ervaringen-delen

(Maar wat is DIS eigenlijk? https://youtu.be/RQ0MmyutZpE)

IkbenOpen Cliëntenraad van Altrecht Socialrun

www.dis-is-me.nl

www.socialrun.nl