Oproep voor overzicht behandelaars dissociatieve stoornissen

Oproep voor overzicht behandelaars dissociatieve stoornissen

Beste leden en lezers,

Veel van ons zullen waarschijnlijk de frustrerende en vaak ontmoedigende zoektocht herkennen naar een passende hulpverlener. Hoe vind je iemand die ervaren en kundig is op het gebied van dissociatieve stoornissen? Het aanbod is vaak schaars en lastig te vinden. En als je dan iemand hebt gevonden, is er dan wel plaats in die praktijk of instelling – is er een wachtlijst, of zelfs een aanmeldstop? Wordt de behandeling vergoed? Is de praktijk bereikbaar?

Op dit moment is er (nog) geen database van hulpverleners (vrijgevestigd, in praktijken als in instellingen) van mensen die ervaring hebben met dissociatieve stoornissen, en kloppen lotgenoten regelmatig bij ons aan met de vraag om namen van kundige hulpverleners. We hebben daarom besloten zelf zo’n lijst te publiceren en online bij te houden. Daarbij hebben we ook jullie hulp nodig.

Heb jij tips voor deze lijst en kun jij ons helpen aan namen van behandelaars die ervaring hebben met dissociatieve stoornissen en/ of complex trauma? Alle tips zijn welkom. Het is niet persé nodig om zelf ervaring te hebben met een bepaalde hulpverlener of instanties – misschien hoorde je via iemand anders over hem/ haar - maar we zijn benieuwd naar alle ervaringen. Weliswaar kunnen wij bij geen van de genoemde psychologen, therapeuten of psychiaters garanderen bieden, maar hopelijk biedt deze lijst wel een ingang voor iedereen die op zoek is naar een passende behandeling.

We verwachten in de volgende Caleidokrant te kunnen melden dat de lijst gepubliceerd is en waar je deze kunt vinden. Je kunt dus zowel in de zomereditie als op de website van Caleidoscoop een update verwachten.

We horen graag van je! Mail je suggesties naar bestuur@caleidoscoop.nl.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur