Onderzoek - Gezocht: Mensen die via social media contact hebben gehad met een anorexia coach (pro-ana coach)

Onderzoek - Gezocht: Mensen die via social media contact hebben gehad met een anorexia coach (pro-ana coach)

"Ben jij of ken jij iemand die via social media contact heeft gehad met een zogenaamde anorexia coach? Dan kun jij helpen! 

In de wereld van eetstoonissen zijn er mensen die zich online aanbieden als een afvalcoach, terwijl zij slechte bedoelingen hebben.

Er is bij veel mensen nog veel te weinig bekend over het bestaan en de werkwijze van deze anorexia coaches. Nu eerder onderzoek heeft aangetoond hoe groot het probleem is, is het van belang dat er meer bekend wordt over hoe deze coaches ook te werk gaan op social media, bijvoorbeeld via dm's op instagram en tiktok. Ben je op een andere manier met een coach in contact gekomen? Ook jouw verhaal kan helpen. Daarnaast is het belangrijk dat er ruimte is te vertellen over de gevolgen die het contact met een coach voor jou heeft gehad.

Daarom doe ik, Veerle, voor de Universiteit Utrecht onderzoek naar dit onderwerp. Ik ben op zoek naar jou als je ooit in contact bent geweest met een coach. Elk beetje meer informatie is van belang. Wil je hier (anoniem) over vertellen? Neem dan contact met me op via: v.a.s.vandijke@students.uu.nl

Je kunt me dan zoveel of zo weinig vertellen als je zelf wilt, ons gesprek zal tussen ons blijven en je zult in het onderzoek anoniem blijven."

Veerle van Dijke, student Universiteit Utrecht