Luistertip | Psychosenet lanceert podcast "Over leven", door Jim van Os

Luistertip | Psychosenet lanceert podcast "Over leven", door Jim van Os

PsychoseNet heeft een nieuwe podcast serie waarin onze eigen Jim van Os de host is! Kortom: Mooie gesprekken gegarandeerd! Deze bijzondere serie heeft de titel ‘het leven’ gekregen. In deze eerste aflevering gaat Jim in gesprek met Sander.

Sander had gedurende 17 jaar een zeer turbulente periode in de psychiatrie met opnamen, isoleercel, dwangmedicatie en betrokkenheid van allerlei instanties.

Hij stuurde een stroom aan brieven aan behandelaars. Maar ook naar instanties en anderen waarin hij protesteerde tegen diagnosen, behandeling en de in zijn ogen onheuse bejegening. Hij rekende uit dat er per jaar soms meer dan 100.000 euro werd uitgegeven aan zijn zorg in de GGZ en dat baarde hem zorgen. Hij voelde zich niet gehoord. Maar de laatste twee jaar is er sprake van een dramatische kentering: er is rust in zijn leven, er zijn geen opnames meer, de brieven zijn gestopt. Wat is er gebeurd?

Jim van Os gaat in gesprek met Sander. Luister via Psychosenet naar deze podcast!


Biografie Jim van OsProf. dr. Jim van Os is psychiater, voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht en voorzitter van Stichting PsychoseNet. Onder de vlag van PsychoseNet maakt hij nu de nieuwe podcastserie ‘over leven’. In deze reeks gaat hij in gesprek met mensen over hun leven, praat hij met ze over waar ze voorstonden en hoe ze zijn gekomen tot waar ze nu zijn.

Meer lezen over Jim van Os en zijn ideeën rondom herstel?