Voor leden | Uitnodiging twee bijeenkomsten nieuwe huisstijl en website Caleidoscoop

Voor leden | Uitnodiging twee bijeenkomsten nieuwe huisstijl en website Caleidoscoop

Bron: wijzijnmeo.nlBeste leden,

Op 20 juli hebben we een creatieve sessie gehad met betrekking tot de huisstijl van Caleidoscoop. In deze brief een kort verslag van de bijeenkomst op 20 juli én een uitnodiging voor twee vervolgbijeenkomsten; eentje met betrekking tot de huisstijl, en eentje met betrekking tot de functies en inhoud van de website. We vinden het heel leuk als je daarbij wilt zijn! We horen graag uiterlijk 20 september van je via bestuur@caleidoscoop.nl. Alle leden ontvangen deze uitnodiging begin september ook per post.

Uitnodiging: 22 september 19:30 – 21 uur | Online presentatie met voorstellen nieuwe huisstijl

MEO maakt op basis van de creatieve sessie (zie hieronder) drie uitgewerkte voorstellen met betrekking tot de nieuwe huisstijl en het logo van Caleidoscoop. Tijdens deze online presentatie zullen zij toelichten hoe ze tot de drie voorgestelde ontwerpen zijn gekomen. Alle aanwezigen kunnen reageren en hun voorkeur uitspreken. Op basis van deze bijeenkomst kiezen we voor één van de drie voorstellen, en wordt de feedback van deze avond verwerkt in het uiteindelijke ontwerp.

Uitnodiging: 28 september 13 – 16 uur, Amersfoort | Brainstormsessie nieuwe website

Naast de vormgeving buigen we ons daarna over de inhoud en functionaliteit van de website. Wat verwacht je daar als lid van? Wat is voor bezoekers belangrijk? Op welke manieren bieden we interactie en digitaal lotgenotencontact? Over deze en andere vragen zullen we ons onder leiding van het team van MEO buigen tijdens deze bijeenkomst in het Huis van de Gezondheid (Stationsplein 121) in Amersfoort.

Verslag creatieve sessie op 20 juli jl.

Met tien leden van Caleidoscoop en vier mensen uit het team van MEO hebben we een brainstorm gehad over de uitstraling van Caleidoscoop en hoe de vereniging de toekomst in gaat. Welk verhaal willen we vertellen? Welke waarden zijn belangrijk voor ons? Wat onderscheidt Caleidoscoop? Welke ervaring zouden we mensen graag bieden als ze met de vereniging in contact komen? Hoe presenteren we ons on- en offline op een manier die past bij de antwoorden op deze vragen?

Het was heel boeiend om uiteenlopende visies te horen, die tegelijkertijd ook steeds iets gemeen hadden: hoe belangrijk we het vinden dat mensen zich welkom voelen bij Caleidoscoop, en dat we als geen ander ervaringskennis en theorie kunnen verbinden in een groter verhaal. Dat we (h)erkenning, genuanceerde informatie, ontwikkeling en hoop belangrijk vinden. Ook werd veelvuldig genoemd dat we kleurrijk, divers en warm belangrijke kernwoorden vonden voor de nieuwe huisstijl.

Met dit verslag doen we de boeiende en waardevolle middag tekort. Daarom vind je in de nieuwsbrief van september een linkje naar de notulen, en volgt er nog een verslag maken over het proces dat we doorlopen. Heb je meegedaan aan één of meer sessies en wil je daaraan bijdragen door je ervaring te delen? We horen graag van je!

Aanmelden voor één of beide sessies

Ben jij er bij? Leuk! Meld je voor 20 september aan via bestuur@caleidoscoop.nl en vermeld daarin voor welke bijeenkomst(en) je je wilt aanmelden. De reiskosten voor de sessie in Amersfoort vergoeden we graag voor je. De deelnamelink voor de online bijeenkomst (via Teams) ontvang je op 21 september.

Omdat we samen de vereniging vormen en ontwikkelen, vinden we het heel leuk en waardevol om ook dit proces samen te doorlopen. We hopen je dan ook te treffen bij een of meer bijeenkomsten. In oktober zal er weer een uitnodiging en update volgen over de nieuwe huisstijl en website. We verwachten eind dit jaar de nieuwe website in de lucht te hebben!

Hartelijke groet,

Bestuur Caleidoscoop