Jonge regisseur ontwikkelt documentaire over Dissociatieve Stoornis

Jonge regisseur ontwikkelt documentaire over Dissociatieve Stoornis

De film zal in het kader van haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht dienen en brengt het leven van Mies, een jonge vrouw uit Epe met Dissociatieve Stoornis, in beeld.

De film wordt een observerend, kunstzinnig portret van niet alleen Mies, maar ook haar ziektebeeld. Door het gebruik van associatieve opnames, artistieke montages, kleuren en het creatief gebruik van sounddesign en muziek, duikt de kijker in de wereld van DS, en de manier waarop Mies hiermee omgaat.

Na het zien van de film heeft de kijker een goed idee van welke uitingen de ziekte kan hebben, en ontstaat er meer begrip voor de mensen die hiermee leven.

Regisseur Mirthe Fernandes heeft als doel met de documentaire niet alleen de wereld van Mies in kaart te brengen, ook wil zij de maatschappij een toegankelijk hulpmiddel bieden in de discussie rondom onzichtbare aandoeningen. Vanuit de ervaring dat kunst en cultuur de mens verbindt, wil zij met de film vertoningen organiseren die het gesprek bevorderen.

De film wordt volledig gemaakt dankzij de steun en inzet van betrokkenen en geïnteresseerde partijen.

Hiervoor loopt op dit moment een crowdfundingscampagne waarin geld verzameld wordt voor het realiseren en verspreiden van de film.

Draagt u Mirthe en Mies een warm hart toe? Doneer dan voor 5 maart via Cinecrowd of neem contact op met het team achter de film via info@miesdefilm.nl. Voor meer informatie over de film, kijk op www.miesdefilm.nl

Sterre de Jong

Producent “Mies”

W:          www.miesdefilm.nl