Artikel Volkskrant: "Hoe de aandacht voor kindermisbruik verknoopt raakte met complottheoriën"

Artikel Volkskrant: "Hoe de aandacht voor kindermisbruik verknoopt raakte met complottheoriën"

Op 27 november 2020 verscheen een uitgebreid achtergrondartikel in De Volkskrant over georganiseerd kindermisbruik naar aanleiding van de onderzoeken van onder meer Argos. Eerder berichtte Caleidoscoop al over deze onderzoeken. Het artikel bespreekt uiteenlopende belangen en motieven die zichtbaar worden in de protesten tegen misbruik, en maakt duidelijk dat ongefundeerde en aantoonbaar onjuiste beweringen niet bijdragen aan een goed begrip van mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn van dergelijk misbruik. Zij lopen het risico (nog) minder geloofd te worden, terwijl dit wel van belang is, zowel voor henzelf als bij het voorkomen van verder misbruik.

De link naar het volledige artikel staat onder aan dit bericht. In verband met copyright kunnen wij niet het hele artikel plaatsen.

Hoe de aandacht voor kindermisbruik verknoopt raakte met complottheorieën

De Volkskrant dook de afgelopen maanden in de online en offline protesten tegen ritueel kindermisbruik en ontdekte een wereld van uitersten. Hoe komt het dat het onderwerp zo snel zo groot is geworden? En wie is erbij gebaat dat dit thema mede is grootgemaakt door complotbeweging QAnon?

Lees hier het hele artikel: https://www.volkskrant.nl/cs-bc07d7d4