ALV/ Ontmoetingsdag 6 april 2019

ALV/ Ontmoetingsdag 6 april 2019

Uitnodiging voor de ALV/Ontmoetingsdag

Wanneer:           Zaterdag 6 april van 10.30 u. tot 16.00 uur

Locatie:                Buurthuis van de Toekomst de Sprong

Adres:                  Paviljoensgracht 33 2512 BL Den Haag

Op zaterdag 6 april is er een Algemene Leden Vergadering (ALV) van Caleidscoop. We combineren dit weer met een ontmoetingsdag, waarin je lotgenoten en naasten kunt ontmoeten en er worden workshops georganiseerd. Dit alles onder het genot van een lunch en diverse drankjes. Alle leden, naasten en belangstellenden zijn welkom! Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag. Aanmelden is gewenst, maar niet nodig. Je kunt ook alleen ‘s ochtends of ‘s middags komen. Wel fijn als je dat even doorgeeft (caleidoscoop@caleidoscoop.nl).

Leden kunnen de vergaderstukken opvragen via ons emailadres: caleidoscoop@caleidoscoop.nl 

Hopelijk tot dan!

Stefanie, Debby, Peter en Marian (bestuur caleidoscoop)

 

Agenda ALV/ Ontmoetingsdag

 

10.00 u.  Welkom!  Tijdens de inloop zorgen wij voor koffie, thee en iets lekkers

10.30 u.   ALV

 1. Welkom
 2. Notulen vorige vergaderingen: 17 maart 2018 en 3 november 2018
 3. Jaarverslag 2018
 4. Kascommissie/jaarrekening 2018
 5. Goedkeuring aangepaste begroting 2019
 6. Vrijwilligerscoördinator
 7. Bestuur, aftreden Stefanie
 8. Volgende ALV/ontmoetingsdag 2 november 2019
 9. Wat verder ter tafel komt

12.30 u.   Lunch

13.30 u.   Workshops

 • Workshop ‘autografisch schrijven’
 • Workshop vaardigheden

15.00 u.   Afronding met een borrel

16:00 u.   Sluiting

 

 

Workshop ‘autografisch schrijven’

Chris Nijboer is zelfstandig onderzoeker, trainer en verbinder op het gebied van ervaringsdeskundigheid, herstel en gezondheidsbevordering. Nadat ze na haar tweede psychose in de isoleercel belandde, besloot zij haar cliëntervaringen te onderzoeken, te benutten en te combineren met haar professionele ervaringen. Vanuit haar bedrijf ChrisFit doet zij onder meer onderzoek naar de professionalisering van ervaringsdeskundigheid, onder meer het EVC -Peer professional in opdracht van Kwintes en evaluatie EDASU opleiding in opdracht van Hogeschool Utrecht. En in samenwerking met ENIK recovery College ontwikkelde ze de training: ‘Het eigen verhaal schrijven en presenteren’.

In de workshop ‘autografisch schrijven’ ga je op zoek naar wendingen in jouw leven, waarin jouw veerkracht naar voren komt. Een ervan kies je uit om uit te schrijven met een aantal vragen als leidraad. We nodigen je uit om dit te presenteren, maar dat hoeft niet. Je hoeft geen schrijver te zijn. Het verlangen om een positieve wending uit te diepen, aan het papier toe te vertrouwen, en misschien aan anderen, is genoeg.

Workshop vaardigheden

Stefanie Terpstra (nu nog voorzitter, na afloop van de ALV niet meer) geeft een workshop om vaardigheden (fase 1) te oefenen voor mensen met een dissociatieve stoornis. Deze oefeningen komen uit het boek: “Omgaan met traumagerelateerde dissociatie”, Suzette Boon, Kathy Steele en Onno van der Hart.

Het betreft de oefeningen:

 • Hier en nu oefening, p. 23
 • Stressreductie oefening op p. 62
 • Spierontspannings oefening, p. 151
 • Winkel van Sinkel verbeeldings oefening, p. 195

Het zijn goede oefeningen om vaker te trainen zodat je ze eigen kan maken. Als je ze al kent kan je gewoon meedoen als je wilt.

Als je mee wilt doen aan de Stress reductie oefening is het fijn als je een voorwerp meeneemt zaterdag. Kies iets uit dat je gemakkelijk in de hand kunt houden: iets dat voor jou symbool staat voor een positief gevoel, een gevoel van kracht of gewoon iets fijns. Dit kan een knuffeltje zijn, een steentje of gelukspoppetje etc.

Om mee te doen hoef je het boek niet aan te schaffen. Ik geef de oefeningen op papier mee naar huis zodat je er thuis naderhand mee verder kunt oefenen.

Wil je niet aan een workshop meedoen maar wel wat praten of tekenen met lotgenoten kun je ook daarvoor kiezen.