Afstudeeronderzoek naar effecten lotgenotencontact tussen naasten

Afstudeeronderzoek naar effecten lotgenotencontact tussen naasten

Verpleegkundestudenten van de Hanzehogeschool Groningen onderzoeken het effect van lotgenotencontact tussen naasten van mensen met een ernstige aandoening. Hiervoor zoeken zij contact met patiënten- en cliëntenorganisaties.

Wat is nu precies het effect van lotgenotencontact tussen naasten? Is het nut en de noodzaak van deze vorm van lotgenotencontact te onderbouwen? Deze vragen staan centraal in het afstudeeronderzoek van een aantal verpleegkundestudenten van de Hanze Hogeschool Groningen.

Eerder dit jaar onderzocht een andere groep studenten het effect van lotgenotencontact zelf. De uitkomsten van dit onderzoek over het effect van lotgenotencontact zijn onder grote belangstelling bij PGOsupport gepresenteerd. De patiëntenorganisaties die hierbij aanwezig waren gaven onder andere aan meer kennis en onderzoek te willen naar de effecten van lotgenotencontact tussen naasten van mensen met een fysieke of psychische aandoening. En precies deze interessante vervolgvraag komt nu aan de orde.

Meedoen & meer informatie

De studenten willen naast het doen van een literatuurstudie de komende tijd hiervoor graag naasten en/of mantelzorgers (online) interviewen. Zij roepen daarom de hulp in van patiënten- en cliëntenorganisaties die hen in contact kunnen brengen met mensen die hun ervaringen (of juist het gebrek daaraan) met lotgenotencontact tussen naasten van patiënten willen delen.

Is jullie patiënten- of cliëntenorganisaties actief met lotgenotencontact voor naasten of juist niet? Neem dan contact op met onze trainer Anneke Helder via 06 45 75 85 63 / anneke@helder-advies.nl. Zij begeleidt de studenten bij hun afstudeeronderzoek en vertelt je graag meer.

[Bron: PGO Support - https://www.pgosupport.nl/afstudeeronderzoek-naar-effecten-lotgenotencon...