Wandelgroepen

Nieuw: wandelgroepen voor lotgenoten

Heb jij behoefte aan contact met andere lotgenoten? Vind je het prettig om met anderen te praten terwijl je samen de omgeving ontdekt? Misschien is er (nog) geen gespreksgroep bij jou in de buurt, of heb je behoefte aan een laagdrempeliger vorm van lotgenotencontact. Dan is een wandelgroep misschien iets voor jou.

Wat is een wandelgroep?

Je gaat samen een stuk wandelen, bijvoorbeeld in het bos of langs het strand. Per groep is een vrijwilliger van Caleidoscoop aanwezig als organisator en aanspreekpunt. De inhoud bepalen jullie samen, net als de frequentie waarmee jullie samenkomen.

Een wandelgroep biedt ook een tussenoplossing voor de regio’s waar nog geen gespreksgroep kan starten, bijvoorbeeld omdat er nog niet voldoende deelnemers of contactpersonen zijn. In de tussentijd kunnen de geïnteresseerde deelnemers wel alvast elkaar leren kennen en contact hebben met elkaar.

Wandelgroepen bij jou in de buurt

Op dit moment zijn er wandelgroepen actief in:

  • Amsterdam
  • Apeldoorn

En er komen waarschijnlijk groepen in:

  • Friesland of Drenthe
  • Utrecht

Verschil met gespreksgroepen en meetings

Een gespreksgroep voor lotgenoten is het meest geschikt als je verdiepend contact zoekt in maandelijkse bijeenkomsten. Dit zijn groepen die op een vaste locatie (of online) bij elkaar komen. In tegenstelling tot een gespreksgroep is een wandelgroep flexibeler en kun je je per keer aanmelden en, na aanmelding, meelopen. Meer info: www.caleidoscoop.nl/gespreksgroepen

Meetings zijn bijeenkomsten die door leden zelf kunnen worden georganiseerd, en waar Caleidoscoop alleen het platform biedt om informatie uit te wisselen en oproepen te doen (op het ledendeel op de site). Het initiatief hiervoor ligt bij de leden zelf. Een wandelgroep wordt echter herhaaldelijk georganiseerd door een vaste contactpersoon (vrijwilliger van Caleidoscoop). Meer info: www.caleidoscoop.nl/meetings

Voor wie is het?

De wandelgroep is voor lotgenoten met een dissociatieve stoornis, zoals DIS (dissociatieve identiteitsstoornis), AGDS (andere gedefinieerde dissociatieve stoornis) of DPDR (depersonalisatie-derealisatiestoornis).

De bijeenkomsten zijn voor leden. Als je geen lid bent, kun je vrijblijvend één of twee keer meedoen. Wil je vaker komen? Dan vragen we je om lid te worden van Caleidoscoop, zodat we deze en andere vormen van lotgenotencontact kunnen blijven bieden. Ga je ergens wat drinken met je wandelgroepje? Dan vergoeden wij die kosten.

Aanmelding

Heb je interesse of vragen? Stuur een bericht naar mail@caleidoscoop.nl. Om je aan te melden vermeld je je gegevens, telefoonnummer en in welke regio jij deel wilt nemen. De vrijwilliger die de wandelgroep organiseert, zal contact met je opnemen om telefonisch kennis te maken en om te bespreken wat je kunt verwachten. Is er nog geen wandelgroep bij jou in de buurt en/ of wil je zelf een wandelgroep organiseren? Ook dan horen we graag van je!