Regiogroepen: maandelijkse bijeenkomsten voor lotgenoten

Regiogroepen

Caleidoscoop organiseert maandelijkse bijeenkomsten voor lotgenoten in verschillende regio's in Nederland. Deze groepen komen op een vaste dag bijeen:

 • Ede (Gelderland) : tweede maandagavond van de maand
 • Leeuwarden (Friesland): eerste vrijdagmiddag van de maand
 • Groningen (Groningen): eerste zaterdag van de maand (vol)

In opzet/ inventarisatie van belangstelling:

 • Helmond (Noord-Brabant): eerste dinsdagavond van de maand (in opzet -> meer informatie over deze groep)
 • Zwolle (Overijssel): dagdeel nog onbekend. We zoeken deelnemers en een tweede regiocontactpersoon
 • Deventer (Overijssel): dagdeel nog onbekend. We zoeken deelnemers en een tweede regiocontactpersoon
 • We willen graag een nieuwe groep starten in Noord of Zuid-Holland. We zoeken deelnemers en één of twee regiocontactpersonen voor deze nieuwe groep.
   
 • Online groep voor lotgenoten met DPDR (depersonalisatie-derealisatiestoornis)
 • Online groep voor naasten
 • Online groep voor mannen

Deelnemen aan een regiogroep

Wil je deelnemen of eerst meer informatie hebben over het reilen en zeilen van een groep? We beantwoorden graag al je vragen en/ of brengen je in contact met de contactpersoon van de regiogroep van jouw voorkeur. Bijeenkomsten zijn gratis voor leden van Caleidoscoop. Ben je geen lid? Je kunt vrijblijvend twee bijeenkomsten bijwonen om de sfeer te proeven en te kijken of deelname iets voor jou is. Daarna is lidmaatschap van de vereniging (€ 25,- per jaar) verplicht, waarbij je natuurlijk ook profiteert van de andere voordelen van je lidmaatschap. Neem gerust contact met ons op.

Is er in jouw buurt (nog) geen regiogroep?

Ook dan horen we graag van je: bij voldoende belangstelling kunnen we een nieuwe groep opzetten. Je kunt je aanmelden als geïnteresseerde deelnemer, maar we helpen je ook graag als het je leuk lijkt om een groep te organiseren bij jou in de buurt - dat kan in je eentje, maar ook samen met iemand anders. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden, kun je natuurlijk ook op andere manieren een bijdrage leveren aan een (bestaande of nieuwe) groep. We kijken uit naar je berichtje via caleidoscoop@caleidoscoop.nl 

Zelf een regiogroep starten

We willen graag meer regiogroepen opzetten, zodat meer lotgenoten bij hen in de buurt terecht kunnen. Als regiocontactpersoon (dat kan in je eentje, maar ook samen met iemand anders) zorg jij voor het kader waarbinnen een regiogroep maandelijk plaats kan vinden. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de reservering van de ruimte regelt, aanspreekpunt bent voor nieuwe en bestaande groepsleden en bij de regiogroepen aanwezig bent. De regiogroepen zijn nadrukkelijk niet bedoeld als therapieplek, maar als een manier waarop je gelijkwaardig contact kunt hebben met anderen met een dissociatieve stoornis.

Lijkt het jou leuk om zo'n groep op te starten en te organiseren? We horen graag van je! Via de telefoon kunnen we al je vragen beantwoorden, uitgebreid uitleggen wat het inhoudt en verder praten, zodat we elkaar beter leren kennen en ook samen kunnen bekijken wat voor jou nodig is om als regiocontactpersoon aan de slag te kunnen. Het kan zijn dat je al ervaring hebt, maar we bieden je via PGO-support ook gerichte cursusssen aan met betrekking tot het begeleiden van lotgenotencontact. We zorgen - zeker in de opstartfase - voor intensieve begeleiding, zowel op praktisch vlak (bv bij het zoeken naar geschikte ruimte) als wat betreft persoonlijke steun. Als je wat meer je draai hebt gevonden zijn we op de achtergrond altijd aanwezig voor steun of hulp. Ook streven we er naar om jaarlijks een intervisie-bijeenkomst te organiseren voor alle regiocontactpersonen, zodat er uitwisseling mogelijk is over hoe je om gaat met bijvoorbeeld lastige situaties. Ook ontvang je een onkostenvergoeding.