Lid worden

Zoek jij lotgenoten- of naastencontact?

Vind jij het belangrijk dat dissociatieve stoornissen eerder herkend en beter begrepen worden?

Wil jij deel zijn van onze kleurrijke vereniging en altijd als eerste uitgenodigd worden voor onze bijeenkomsten?

>> Schrijf je dan in als lid! <<

Lidmaatschap kost €25,- per kalenderjaar en is voor iedereen die de vereniging en haar activiteiten een warm hart toedraagt.

Geef je ons liever een financieel steuntje in de rug? We zijn heel blij met je donatie!

Als lid van Caleidoscoop krijg je:

 • Een welkomstpakketje
 • De Caleidokrant (3 keer per jaar) - digitaal of op papier
 • Uitnodigingen voor alle ontmoetings- en ledendagen
 • Mogelijkheid om andere leden te ontmoeten bij jou in de buurt via meetings
 • Kosteloze deelname aan onder meer gespreksgroepen en online themabijeenkomsten
 • Toegang tot het ledendeel op de website, waardoor je toegang krijgt tot extra informatie en daar ook op kunt reageren
 • Invloed op de manier waarop de vereniging functioneert

Daarnaast steun je zo de vereniging en haar doelen moreel en financieel. Met meer leden kunnen we:

 • Meer mogelijkheden tot lotgenotencontact en andere ledenactiviteiten realiseren
 • Krachten bundelen, onder meer op het gebied van kennis, ervaring en netwerk
 • Een beter inzicht krijgen in wat belangrijk is voor mensen met een dissociatieve stoornis en hun omgeving
 • Een krachtiger stem zijn in de gezondheidszorg, in het bijzonder wat betreft de behandeling van dissociatieve stoornissen

 

Contributie en wijzigingen in je lidmaatschap

Je krijgt jaarlijks (in januari/ februari) een brief met de aankondiging van de afschrijving van de automatische incasso; bij inschrijving via bovenstaande link kun je betalen met iDeal. Het is mogelijk om een éénmalige of structurele donatie toe te voegen aan je lidmaatschap. Na ontvangst van je aanmelding krijg je een welkomstpakketje. Als je gebruik wilt maken van het ledendeel, kun je zelf een account maken op onze site.

Schrijf je je in na 1 juli van het lopende kalenderjaar?

In dat geval betaal je €12,50 voor de rest van dat jaar. Als je na 1 november lid wordt, krijg je de laatste twee maanden van het jaar van ons, en betaal je het tarief van €25,- voor het volgende kalenderjaar.

Is dit bedrag voor jou te hoog?

Het is mogelijk om dit bedrag in twee termijnen te betalen; dat kan alleen via automatische incasso. Neem contact op met de administratie als je hier gebruik van wilt maken. Omdat we bovengemiddeld veel leden hebben met een laag inkomen en subsidiegevers een minimum-bijdrage van 25 euro per jaar vereisen om iemand te kunnen aanmerken als lid, kunnen we helaas geen kwijtschelding verlenen voor dit bedrag.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit bedrag via hun aanvullende verzekering. Een overzicht vind je hier. Caleidoscoop is lid van koepelorganisatie MIND. Ook kun je je bij je gemeente informeren: misschien vergoeden zij de contributie via de bijzondere bijstand. De voorwaarden verschillen per gemeente.

Ben je al lid en wil je je gegevens aanpassen?

Je kunt dit het best doorgeven aan het administratiekantoor: administratie@caleidoscoop.nl.

Opzeggen van je lidmaatschap

Jammer dat je je lidmaatschap op wilt zeggen - en bedankt voor de tijd dat je lid was! We vinden het fijn om te horen waarom je wilt opzeggen, maar dat is niet verplicht. Je kunt ons bereiken via mail@caleidoscoop.nl.

Opzegtermijn: uiterlijk 15 december

Het lidmaatschap loopt gedurende een kalenderjaar (januari t/m december) en wordt per jaar verlengd. Wanneer je tijdens het lopende jaar opzegt, eindigt je lidmaatschap op 31 december van datzelfde jaar. Je krijgt gedurende de rest van dat jaar nog alle ledenvoordelen en de krant.

Wil je je lidmaatschap opzeggen? Stuur dan vóór 15 december een bericht naar administratie@caleidoscoop.nl om je opzegging door te geven. Je ontvangt van ons een bevestiging en wordt uitgeschreven als lid per 31 december. Reageer je pas na december? Dan ben je vanwege het doorlopende lidmaatschap nog betalingsplichtig voor dat nieuwe jaar, en eindigt je lidmaatschap per 31 december van dat jaar.

Ik ben ontevreden en heb daarom mijn lidmaatschap opgezegd. Kan ik (een deel van) mijn contributie terugkrijgen van dit jaar?

Het spijt ons dat je ontevreden bent. Als je daar voor open staat, zouden we graag meer van je horen, zodat we kunnen begrijpen wat er speelt en of we nog iets kunnen doen. We geven helaas geen geld terug. Je opzegging wordt verwerkt als hierboven beschreven: vanaf het volgende kalenderjaar ben je uitgeschreven als lid. Wel kunnen we er voor zorgen dat je bijvoorbeeld geen ledencommunicatie of Caleidokrant meer ontvangt, als je dat prettiger vindt.