Lid worden

Als lid van Caleidoscoop ontvang je:

  • De Caleidokrant (3 a 4 keer per jaar)
  • Gratis toegang tot thema- en ontmoetingsdagen
  • Kosteloze deelname aan gespreksgroepen (op locatie of online), voor lotgenoten en naasten, en meetings.
  • Toegang tot het ledendeel op de website, waardoor je toegang krijgt tot extra artikelen en je daar kunt reageren.
  • Invloed op de manier waarop de vereniging functioneert

Daarnaast steun je zo de vereniging en haar doelen moreel en financieel. Met meer leden kunnen we:

  • Meer mogelijkheden tot lotgenotencontact en andere ledenactiviteiten realiseren.
  • Krachten bundelen, onder meer op het gebied van kennis, ervaring en netwerk.
  • Een krachtiger stem zijn in de gezondheidszorg, in het bijzonder wat betreft de behandeling van dissociatieve stoornissen.

Lidmaatschap kost €25,- per kalenderjaar en is voor iedereen die de vereniging en haar inspanningen een warm hart toedraagt.

>> De aanmeldlink werkt helaas op dit moment niet door technische problemen. Tot we dit opgelost hebben, kun je je aanmelden als lid via administratie@caleidoscoop.nl.

Je krijgt jaarlijks een brief met de aankondiging van de afschrijving van de automatische incasso; bij inschrijving via bovenstaande link kun je betalen met iDeal. Het is mogelijk om een éénmalige of structurele donatie toe te voegen aan je lidmaatschap. Na ontvangst van je aanmelding krijg je een welkomstpakketje. Als je gebruik wilt maken van het ledendeel, kun je zelf een account maken op onze site.

Schrijf je je in na 1 juli van het lopende kalenderjaar?

In dat geval betaal je €12,50 voor de rest van dat jaar. Daarna geldt het reguliere lidmaatschapstarief van €25,- per kalenderjaar.

Is dit bedrag voor jou te hoog?

Het is mogelijk om dit bedrag in termijnen te betalen, bijvoorbeeld 2 x €12,50 - neem contact op met de administratie als je hier gebruik van wilt maken. Omdat we bovengemiddeld veel leden hebben met een laag inkomen en subsidiegevers een minimum-bijdrage van 25 euro per jaar vereisen om iemand te kunnen aanmerken als lid, kunnen we helaas geen kwijtschelding verlenen voor dit bedrag. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit bedrag via hun aanvullende verzekering. Een overzicht vind je hier. Ook wordt lidmaatschap soms vergoed door de sociale dienst als bijzondere bijstand. Informeer bij je eigen gemeente naar deze mogelijkheid.

Ben je al lid en wil je je gevens aanpassen?

Je kunt dit het best doorgeven aan het administratiekantoor dat de ledenadministratie verwerkt: administratie@caleidoscoop.nl.

Wil je je lidmaatschap opzeggen?

Stuur ons een mailtje op mail@caleidoscoop.nl, dan regelen we het. Het lidmaatschap wordt gerekend per kalenderjaar (= januari t/m december) en jaarlijks verlengd. Dat betekent dat je opzegging met ingang van het eerstkomende kalenderjaar geldt. We vinden het fijn als je ons wilt vertellen waarom je geen lid meer wilt zijn, maar dat is natuurlijk niet verplicht.