Caleidokrant voorjaar 2020

maandag, 20 april, 2020 - 00:00

Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus, heeft de lente-editie van de Caleidokrant helaas vertraging opgelopen. Maar... (update van 16 mei) de krant is inmiddels verzonden! Als het goed is, ligt 'ie inmiddels bij je in de bus.*

Met in deze editie

Zoals je gewend bent, is ook deze krant een mix van allerlei soorten artikelen: van luchtig tot serieus. Een greep uit de artikelen in deze editie:

Op het gebied van behandeling en hulpmiddelen hebben we een aantal bijdragen met stukken over de nieuwe Wet verplichte GGZ en de actie van Charlotte Bouwman ("Lijm de zorg") op het Binnenhof. Verder is er een artikel over grenzen in de hulpverlening, en hoe je kunt herkennen wanneer er mogelijk sprake van grensoverschrijdend gedrag binnen de therapeutische relatie (vanuit een hulpverlener) is en wat je dan zou kunnen doen. Verder meer over cptss en herstel met behulp van ervaringsdeskundige zorgprofessionals.

Een paar lotgenoten hebben een persoonlijke inzending gedaan over wat hen bezig hield en wat behulpzaam of inzichtelijk was. Verder interessante artikelen over voeding, met natuurlijk een lekker recept. Ook schrijft Annemarie, onze vrijwilligerscoördinator, over hoe het er aan toe gaat als je vrijwilligerswerk (of -taken) zou willen doen voor Caleidoscoop, en is er een artikel over hoe een regiogroep er uit kan zien. In de vaste rubrieken tref je tot slot natuurlijk onder meer een boekbespreking, puzzels en een gedicht, maar ook berichten vanuit het bestuur en de vereniging.

* Heb je de krant niet ontvangen? Als je ons een mailtje stuurt, lossen we het op!