AFGELAST: MIND Familie- en naastendag: "Geef je grenzen aan?!"

zaterdag, 14 maart, 2020 - 10:00 t/m 17:00

UPDATE 12/3/2020: De MIND Familie- en naastendag op zaterdag 14 maart gaat helaas niet door in verband met het corona-virus. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Op de site van MIND vind je de laatste informatie.

---

Op zaterdag 14 maart is de MIND Familie-/ naastendag in Amersfoort, met als thema "Geef je grenzen aan?!"

Caleidoscoop is aanwezig met een stand en geeft deze dag een workshop over de dissociatieve identiteitsstoornis (DIS): "Tijdens deze workshop kijken we naar een informatieve film over dissociatieve stoornissen en gaan we met elkaar in gesprek hierover. Daarna bespreken we wat deze stoornis kan inhouden voor degene zelf en voor zijn of haar naasten. De workshop zal zich met name richten op de Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS). (door: Shanna, Debby en Peter)"

MIND Familie-/Naastendag 14 maart 2020

Na het succes van de vorige twee edities organiseren we op zaterdag 14 maart weer een MIND Familie-/Naastendag in Amersfoort. Een dag die je niet wilt missen als je familie of naaste bent van iemand met een psychische kwetsbaarheid of aandoening. Het thema van deze dag is: 'Geef je grenzen aan?!'
Deze dag is primair bestemd voor familie en naasten van mensen met psychische problemen. MIND wil graag de triade bevorderen in de ggz, medewerkers die zich hiermee bezighouden zijn welkom. In de ochtend is er een plenair deel met interessante sprekers. ’s Middags zijn er informatieve én ontspannende workshops. Tussendoor en na afloop is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De MIND Familie-/Naastendag komt tot stand door samenwerking van organisaties die verbonden zijn aan MIND, de beweging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. 

Locatie: Corderius College, De Ganskuijl 105, 39817 EZ Amersfoort
Datum en tijd: ​Zaterdag 14 maart 2020, 10-17 uur
Kosten: 30 euro per persoon, inclusief lunch en borrel
In geval van vragen of problemen met betalen, mail naar familiedag@wijzijnmind.nl. 

Programma
10.00 uur: Ontvangst met koffie
10.30 uur: Welkom door dagvoorzitter Ben Roelands
10.40 uur: Inleiding door Marian Zegwaard, over de complexiteit van grenzen stellen door familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid of psychiatrische aandoening. Marian is zus-van, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, coördinator familieprogramma bij Altrecht en gepromoveerd op familieondersteuning in de GGZ
11.00 uur: Intermezzo, met o.a. Karlijn vlogt
12.30 uur: Lunch (met gesprekstafels voor mensen die specifieke vragen hebben)
13.45 uur: Start workshops Kort (eerste ronde, workshop van 1 uur) en
                   Lang (workshop van 2 uur - 15 minuten)
14.45 uur: Korte pauze en wisseling van de korte workshops
15.00 uur: Start tweede ronde workshops Kort (en vervolg van workshops Lang)
16.00 uur: Borrel
17.00 uur: Einde bijeenkomst

>> Lees verder op de site van MIND voor meer informatie. Aanmelden kan tot en met 9 maart 2020.