????Hoe ga ik om met iemand die dissocieert? Hoe herken ik dissociatie en wat zijn signalen dat iemand mogelijk een dissociatieve stoornis heeft? Wat betekent het om te leven met een dissociatieve stoornis? Wat hebben naasten nodig? Waar kan ik op letten in mijn (toekomstig) werk als arts, psycholoog of ondersteuner? Wat zijn vooroordelen over dissociatie, en hoe zit het dan wél?

Voorlichting of gastles over dissociatieve stoornissen? www.caleidoscoop.nl/voorlichting

Dissociatieve stoornissen komen naar schatting in zo’n 0,1 tot 2 procent van de bevolking voor. Zowel in de klinische praktijk als in iemands persoonlijk leven duurt het vaak vrij lang voordat duidelijk wordt wat er aan de hand is. Kennis over – en ervaring met – de verschillende dissociatieve stoornissen is vaak beperkt. Daar brengen we graag verandering in.

Caleidoscoop biedt daarom een voorlichtingsprogramma voor verschillende doelgroepen: hulpverleners, artsen en begeleiders (zowel in opleiding als in de praktijk), naasten, lotgenoten en geïnteresseerden. Het is belangrijk dat zowel professioneel als persoonlijk betrokkenen beter op de hoogte zijn van wat deze diagnoses betekenen. Meer kennis zorgt voor meer begrip en een betere behandeling.

Ons team van ervaringsdeskundige vrijwilligers verzorgt een op maat gemaakte workshop, gastles of lezing. We sluiten aan bij jouw/ jullie behoefte en voegen onze ervaring en kennis toe. Voorlichting kan ook online plaatsvinden.

Heeft u interesse in een voorlichting, een gastles of wilt u meer informatie? We horen graag van u!

Via onderstaand formulier kunt u een aanvraag doen voor een voorlichting of gastles. Vervolgens wordt er zo spoedig mogelijk contact met  je opgenomen door iemand van het voorlichtingsteam. Een tijdige aanvraag is behulpzaam bij het afstemmen van de datum.

Wilt je liever direct een mailtje sturen? Dat kan ook: voorlichting@caleidoscoop.nl. Als je je telefoonnummer vermeldt, nemen we telefonisch contact met je op.

Kosten voorlichting

Voorlichting is gratis. We waarderen het als je een vrijwillige donatie doet, maar dit is niet verplicht. Ook vinden we het fijn als je positieve ervaringen met onze voorlichting deelt in je netwerk, of verwijst naar onze website. Zo   zorgen we er samen voor dat dissociatieve stoornissen bekender en beter begrepen worden.

Caleidoscoop draait op vrijwilligers en is afhankelijk van subsidie en donaties om haar werk te kunnen doen. Caleidoscoop wil zich graag blijven ontwikkelen en inzetten voor mensen en organisaties die te maken hebben met dissociatieve stoornissen. We waarderen daarom elke vorm van ondersteuning.

"*" geeft vereiste velden aan

Waar wil je de voorlichting laten plaatsvinden?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.